DF vil fastholde udskældt PSO-ordning

STØTTE: Grøn energi støttes for meget, men PSO-ordningen er god. Det mener Dansk Folkeparti, der frygter, at EU-Kommissionen vil annullere den danske ordning. LA ønsker ordningen flyttet til finansloven, men det advarer SF imod.

Der er god ræson i at beholde den særlige danske PSO-ordning til at støtte grøn energi, mener Dansk Folkeparti. 
Der er god ræson i at beholde den særlige danske PSO-ordning til at støtte grøn energi, mener Dansk Folkeparti. Foto: Colourbox
Morten Øyen

SF kommer ikke til at arbejde for, at ordningen skal afskaffes, medmindre vi bliver tvunget til det.

Steen Gade (SF)
Klima- og energiordfører
Fakta
PSO-ordningen:

PSO står for Public Service Obligation og pålægges alle danskeres elregning. PSO-afgiften blev indført i 1998, da energimarkederne blev liberaliseret. Provenuet fra PSO-afgiften går til producenter af grøn energi i Danmark, så de kan få en fast høj pris for deres el, selv når prisen ellers er lav.

EU-Kommissionens kritik går på, at PSO-afgiften pålægges alt elforbrug i Danmark, uanset om el-produktionen er foregået i udlandet eller i Danmark, mens den kun finansierer støtteordninger, som udenlandsk el-produktion ikke har adgang til. Og det strider imod EU-traktaten og forbuddet mod diskriminerende afgifter, vurderer EU-Kommissionen, der har rejst lignende sager i Sverige, Norge og Tyskland.
Danmark har med få justeringer af PSO-ordningen fået lov til at beholde den nuværende ordning til udgangen af 2016. Inden da skal en mere permanent ordning være på plads.

EU-Kommissionen, tænketanke, landbrug, erhvervsliv, økonomer.

Den danske PSO-ordning har mange fjender. Men den særlige måde at støtte grøn energi på er faktisk ikke så dum.

Det mener Dansk Folkepartis klima- og energiordfører Mikkel Dencker, der ellers selv ofte har langet ud efter PSO'en for at hæmme virksomheders konkurrenceevne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024