DI håber EU fastsætter flere klimamål

EU: Der er god grund til et europæisk mål for vedvarende energi i 2030, lyder det fra DI, som lægger afstand til sine europæiske allierede. Vi er mere nuancerede end BusinessEurope, siger direktør i DI Tine Roed.
DI er mere nuanceret i klima- og energispørgsmål end BusinessEurope, mener DI's direktør, Tine Roed.
DI er mere nuanceret i klima- og energispørgsmål end BusinessEurope, mener DI's direktør, Tine Roed.
Morten Øyen

Der er gode grunde til at sætte et mål for vedvarende energi, da det vil fastsætte en investeringssikkerhed. Det er nemlig ikke sikkert, at et CO2-mål alene vil skabe betydelige investeringer i vedvarende energi.

Tine Roed
Direktør, DI
Fakta
EU-Kommissionens 2030-klimaudspil indeholder ud over konsekvensanalyser deres bud på, hvilke mål der skal sættes for reduktion af CO2, for vedvarende energi og hvordan fokus på energieffektivisering fortsætter. Derudover indeholder udspillet et element om skifergas, en analyse af energiomkostningerne i Europa, samt forslag til strukturelle ændringer af CO2-kvotemarkedet.

Det er en god nyhed, hvis Connie Hedegaard og EU-Kommisisonen i næste uge foreslår bindende mål for andelen af vedvarende energi i EU i 2030.

Det er meldingen fra DI, som dermed lægger afstand til sine europæiske kollegaer i BusinessEurope. Den europæiske paraplyorganisation for den europæiske industri er nemlig skeptisk over, hvad nye klimamål vil betyde for de europæiske virksomheder. Men det er ikke et enten-eller, mener DI.

"Vi kan godt støtte BusinessEuropes ønske om et overordnet CO2-mål, men vi har også sagt til dem, at vi er betydeligt mere nuanceret i forhold til at sætte mål for energieffektivisering og vedvarende energi," siger DI's direktør, Tine Roed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024