EL og SF afviser Mette Frederiksens angreb på den grønne check

Det bliver ikke med SF og Enhedslistens gode vilje, at regeringen sløjfer den grønne check for de fleste, for at finansiere en sænkelse af elafgiften. Vi mener den sociale kompensation er en vigtig brik i den grønne omstilling, lyder det fra støttepartierne.

Statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under præsentationen af regeringens reformpakke "Danmark kan mere".
Statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under præsentationen af regeringens reformpakke "Danmark kan mere".Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Det kan blive svært for regeringen at samle vennerne i rød blok om at erstatte den grønne check for hovedparten af danskerne i bytte med billigere strøm, sådan som det foreslås med statsminister Mette Frederiksens stortanlagte reformpakke ”Danmark kan mere.”

For SF og Enhedslisten er den grønne check nemlig et vigtigt redskab for at sikre social balance i klimakampen. Og det med at sænke elafgiften er de også skeptiske over for.

Selv hvis elafgiften blev sænket, ændrer det ikke på, at det vil skabe social skævhed at finansiere det med den grønne check.

Carl Valentin (SF)
Skatteordfører

”Vi mener den grønne check skal bevares og er en helt central og afgørende brik i den grønne omstilling,” siger Carl Valentin, skatteordfører fra SF.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024