Energibranchen vil se handling

SMART GRID: Energisektoren vil se handling på smart grid-området. Politikerne lover en køreplan inden udgangen af 2012, og det er nødvendigt, ellers risikerer Danmark at miste værdifulde arbejdspladser, lyder det fra aktører.
Foto: Colourbox

Hvis vi med smart grid vil skabe nye job og øge eksporten, er det helt essentielt, at vi får en køreplan hurtigst muligt.

Anders Stouge
Vicedirektør, Dansk Energi
Fakta
Hvad er smart grid?
Smart grid er et moderniseret, intelligent elnet, der leverer elektricitet fra leverandør til forbruger ved hjælp af digital teknologi. Det kan for eksempel være intelligent teknologi, der sørger for, at overskudsvindenergi benyttes til at lade elbilen i hjemmet i løbet af natten, hvor energiforbruget jo er minimalt.

Kilde: fivu.dk
Fakta

Smart grid-strategi
Ifølge regeringens Vores Energi skal der udarbejdes en strategi for udbredelsen af smart grids i Danmark. Strategien fremlægges inden udgangen af 2012. I forlængelse heraf skal der også laves en samlet strategi for fremme af energieffektive køretøjer som hybrid plug-in, elbiler mm.


Kilde: Vores Energi
Som en del af energiaftalen skal der i 2012 udarbejdes en samlet strategi for smart grid-området. Og i energibranchen har man store forventninger til en køreplan, der for alvor kan sætte skub i udviklingen af smart grid.     

Ifølge en rapport fra Dansk Energi og Energinet.dk er der også god grund til optimisme. Med de rigtige tiltag kan der inden 2020 banes vej for op mod 8000 nye danske job og en øget eksport i omegnen af 14 mia. kr. alene på smart grid-området.

I branchen frygter man dog, at politikerne ikke griber muligheden og sikre gode rammevilkår for virksomheder og investorer, hvilket i sidste ende kan medføre tab af værdifulde danske arbejdspladser.

En samlet strategi for smart grid
Som reguleringen og afgifterne er skruet sammen i dag, ser det svært ud for de virksomheder, der gerne vil sætte skub i udviklingen af et mere intelligent elsystem i Danmark.   

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024