Energisektorens bud på grøn omstilling i Europa

ANALYSE: Der skal tænkes mere europæisk, hvis den europæiske energisektor skal gøres CO2-neutral, lyder det i en analyse fra Dansk Energi på baggrund af en netop offentliggjort rapport fra Tænketanken European Climate Foundation.
Redaktionen
Af Ulrich Bang,
EU-chef for Dansk Energi

Klimatopmødet nærmer sig, og en global klimaaftale skal forsøges kick startet. Imens er der anderledes konkrete løsninger om fremtiden energisystem på vej fra EU. Tænketanken European Climate Foundation har analyseret, hvordan den europæiske energisektor kan blive CO2-netutral. Resultaterne står i rapporten "Power Perspectives 2030 - on the road to a decarbonised power sector", som præsenteres i København i denne uge.

Rapportens mål er at blive klogere på energisystemets omstilling, så hele EU fortsat har strøm, uden at det bliver meget dyrere. Rapporten tager afsæt i EUs mål fra 2009 om en reduktion af EUs eget drivhusgasudslip på 80-95 pct. i 2050.

EU-kommissionen har i deres køreplan "A Low Carbon Roadmap 2050" fremhævet, at hvis CO2-målene skal nås, så betyder det, at energisektoren skal være næsten 100 pct. CO2 neutral, og deres analyser viser, at CO2-udledningerne i 2030 skal reduceres med mellem 54-68 pct. i energisektoren i forhold til 1990. Med dette udgangspunkt har rapporten fokus på tre grundlæggende elementer vedr. omstillingen af energisystemet:

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024