Enhedslisten åbner nyt slagsmål om biomasse

BIOMASSE: Der er brug for en ny officiel opgørelse over, hvor meget CO2 kraftværkerne, som fyrer med biomasse, reelt udleder, mener EL. Branchen advarer mod forslaget, SF tøver, mens Radikale vil stemme imod.

Enhedslisten vil have ny opgørelse over CO2-udslippet fra brugen af biomasse. Det er ikke relevant, for vi har allerede sikret genplantning af træer, lyder det fra energibranchen.
Enhedslisten vil have ny opgørelse over CO2-udslippet fra brugen af biomasse. Det er ikke relevant, for vi har allerede sikret genplantning af træer, lyder det fra energibranchen.
Morten Øyen

Det giver mening at se nærmere på bæredygtighedskriterierne og videreudvikle dem – men ikke ved nødvendigvis at lave et koncept for, hvordan hver enkelt værk, der bruger biomasse skal lave deres regnskab.

Steen Gade (SF)
Klima- og energiordfører

Opgørelserne over CO2-udslippet fra brugen af biomasse er i dag forkerte.

Fakta
Det skal Folketinget stemme om:

Folketinget opfordrer regeringen til senest den 1. juli 2015 at fastlægge et koncept, som indregner nettoudledningen af CO2 fra brug af diverse biomassekilder som supplement til det nationale CO2-regnskab baseret på en vurdering af den faktiske CO2-effekt, som tilføres atmosfæren ved forbrænding af diverse biomassekilder.

Kilde: Enhedslisten/ft.dk

Så klar er meldingen fra Enhedslisten, der vil have fastlagt et ny officiel måde at få indregnet nettoudledningen af CO2 fra brug af biomasse på de danske kraftværker. Forslaget diskuteres i Folketinget tirsdag.

”Det er ikke holdbart, at vi har nogle beregningsmetoder for den danske energiproduktion, der er forkerte,” siger Enhedslistens klima- og energiordfører Per Clausen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024