EU-Kommissionen ønsker 'holistisk' energiunion

UNION: Når EU-Kommissionen præsenterer sit udspil til en energiunion, vil det være et opgør med silo-tænkningen i energipolitikken, varsler EU-kommissær Maros Sefcovic. Det er godt nyt, mener Dansk Energi.

EU-kommissær for energiunionen Maros Sefcovic præsenterer senere på måneden Kommissionens udspil til en energiunion for EU.
EU-kommissær for energiunionen Maros Sefcovic præsenterer senere på måneden Kommissionens udspil til en energiunion for EU.Foto: Europa-Parlamentet
Morten Øyen

Det nye er, at man vil prøve at tænke det meget mere holistisk. Tænke energi i alle medlemslandene sammen, og få det til at virke bedre sammen.

Anders Stouge
Vicedirektør, Dansk Energi

Alle EU-kommissærerne mødtes onsdag for at diskutere det kommende udspil til en energiunion. I alt har 14 kommissærer været inde over arbejdet, der skal præsenteres 25. februar. Stadig er alt om energiunionen meget i overskrifter, men kommissær for energiunionen Maros Sefcovic gav alligevel lidt nyt til pressen efterfølgende.

Her advarede han, at Kommissionen ville være 'hård” over for medlemslande, der ikke efterlever eller gennemfører den kommende lovgivning ordentligt.

”Energiunionen skal gøre op med silo-kulturen, der findes, og få de relevante aktører til at sidde ved det samme bord – kort fortalt, Energiunionen vil sætte en ny scene for, hvordan der laves energipolitik i Europa,” sagde han.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024