Fjernvarme er overset

FJERNVARME: Danmark glemmer fjernvarmen som en klimavenlig energikilde, lyder kritikken fra virksomheder. Det skal der nu laves om på, lyder meldingen fra flere af partierne.

I gårsdagens Jyllands-Posten var Danfoss, Logstor og Dansk Fjernvarmeforening blandt de virksomheder, som kritiserede danske politikere for at overse fjernvarme som en energivenlig kilde.

I stedet for at fokusere så meget på vindmøller skulle man hellere se på de muligheder, som fjernvarme rummer, lyder kritikken. Samme virksomheder mener også, at Danmark kunne vinde på det økonomisk i forhold til en øget eksport, hvis fjernvarme fik mere plads på den politiske dagsorden.

I EU er Danmark førende på fjernvarmeområdet med 405 fjernvarmeværker i Danmark. De forsyner ca. 1,6 mio. husstande med varme.
 
Bred enighed
På tværs af de politiske fløje tager partierne på Christiansborg nu kritikken til efterretning. Både Venstre, Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti siger til Jyllands-Posten, at de er klar til at øge den økonomiske støtte til fjernvarme, blandt andet i forhold forskning.

"Fjernvarmen rummer helt klart et forretningsmæssigt potentiale, som vi ikke har været gode nok til at få fortalt til omverdenen," siger energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Jyllands-Posten i dag.

Også regeringens støtteparti, Enhedslisten, melder ud, at de gerne vil sætte fjernvarme på den politiske dagsorden i de igangværende klimaforhandlinger. "Jeg synes, at vi skal prioritere forskning i fjernvarme højere, end vi har gjort hidtil," siger Per Clausen (EL) til Jyllands-Posten.

 

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024