FN-klimachef: Klimaudfordringen kræver radikal nytænkning

KLIMA: Overgangen fra fossilt brændstof kræver en gentænkning af det økonomiske system på en måde, vi aldrig har set før, siger FN's klimachef, Christiana Figueres. Bliver vi enige om endemålet, vil det gå hurtigere og blive billigere, vurderer hun.

Christiana Figueres ved en FN-konference i New York.
Christiana Figueres ved en FN-konference i New York.Foto: FN
Kasper Kaasgaard

Når vi ved, hvor vi skal hen i klimaprocessen, hvilket er imod klimaneutralitet i anden halvdel af dette århundrede, kan vi komme dertil hurtigere og billigere.

Christiana Figueres
FN's klimachef

”Dette er formentlig den sværeste opgave, vi som mennesker nogensinde har stillet os selv.”

Fakta
Karen Christiana Figueres Olsen 
Født i Costa Rica i 1956 (58 år gammel) 

Datter af José Figueres Ferrer, tidligere præsident i Costa Rica og Karen Olsen Beck, amerikansk statsborger med dansk far. 

Har en master i antropologi fra London School of Economics. 

Gjorde karriere som embedsmand og blev i 1995 en del af Costa Ricas forhandlingsdelegation for FN's klimaforhandlinger, hvor hun blev indtil 2009. 

I 2010 blev hun leder af UNFCCC, FN's klimaforhandlinger. Hun leder arbejdet frem mod COP21 i Paris i december 2015.

Kilde: http://figueresonline.com/

Sådan beskriver Christiana Figueres selv den opgave, hun som FN's klimachef er blevet i sat i spidsen for at løse. Udfordringerne med klimaforandringerne, og dermed løsningerne, stikker dybere end som så, fortæller hun.

”Vi skal bevidst omlægge vores model for økonomisk udvikling for første gang i menneskehedens historie. Det er sket flere gang, men det har aldrig været bevidst. Det har altid været resultatet af en teknologisk udvikling og øgede handelsmuligheder,” siger Christiana Figueres.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024