Folketingets energipolitikere på plads

ENERGIPOLITIKERE: Alle Folketingets partier har nu fordelt ordførerskaber, og sammensætning af det nye Klima-, Energi- og Bygningsudvalg er også klar.
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto: www.ft.dk
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto: ft.dk
Foto: FT.dk
Foto:
Figurerne på de næste års energipolitiske scene er ved at være sat.

Oven på folketingsvalget 15. september og regeringsdannelsen og Folketingets åbning i sidste uge er det nu omsider faldet på plads, hvilke politikere der skal tegne den danske energipolitik frem mod næste folketingsvalg.

Regeringen:

<img align="left" src="@nyimg=749@" style="padding-right: 5px;"/>Martin Lidegaard (R) er blevet ny klima-, energi- og bygningsminister. Han sad i Folketinget for Radikale Venstre 2001-2007, men blev siden formand for den grønne klima-tænketank Concito, som har foreslået nogle af de mest drastiske målsætninger og redskaber for at nedbringe Danmarks CO2-udledninger. For at opnå regeringens mål om en reduktion på 40 pct. i 2020, vil Martin Lidegaard også skulle arbejde tæt sammen med miljøminister Ida Auken (SF), fødevareminister Mette Gjerskov (S), transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024