Fransk cementgigant støtter kvoteplan

BACKLOADING: Den franske industrikæmpe Lafarge er positiv over for EU-Kommissionens forslag om at udtage kvoter fra det europæiske CO2-kvotemarked. Den danske industri burde følge trop, lyder det fra europaparlamentariker.
Lafarge er verdens største cementproducent, men den energitunge produktion til trods støtter de et udtag af kvoter som "den mindst ringe løsning".
Lafarge er verdens største cementproducent, men den energitunge produktion til trods støtter de et udtag af kvoter som "den mindst ringe løsning".Foto: Crédits : Médiathèque Lafarge/pressefoto
Michael Hjøllund

Jeg synes det er interessant at se en stor fransk virksomhed være mere moderne end den danske industri på det her område.

Britta Thomsen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet
Fakta
Lafarge: Verdens største cementproducent
  • 15,8 mia. euro i omsætning i 2012
  • Aktiv i 64 lande
  • 68.000 ansatte på verdensplan
  • 1.604 produktionssteder 

Kilde: http://www.lafarge.com
Den franske cementproducent Lafarge vender tommelfingeren opad til EU-Kommissionens forslag om midlertidigt at udtage kvoter fra det europæiske CO2-kvotemarked. Det fremgår af et høringsvar, som virksomheden for nylig har indgivet til EU-Kommissionen.

"En engangs-justering af det antal kvoter, der tilføres markedet for at tage højde for de strukturelle ændringer, den økonomiske krise har forårsaget, bør efterkommes som en ekseptionel og midlertidig foranstaltning," skriver virksomheden i høringssvaret.

I et skriftligt svar fra Lafarge uddyber virksomheden sin udmeldning:

"Principielt er vi imod nogen form for ændring i den allerede påbegyndte tredje fase af kvotesystemet, men fra et pragmatisk synspunkt mener vi, at backloading, med udtrækning af kvoter, vil være den "mindst ringe" blandt de foreslåede muligheder."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024