Fritz Schur stopper i DONG

STOP: Fritz Schur stopper efter ni år som bestyrelsesformand i DONG Energy. Det er det rigtige tidspunkt, siger han. En ny formand skal tage selskabet på børsen.
Foto: Wikipedia
Morten Øyen

12. marts skal DONG Energy have ny bestyrelsesformand, når energivirksomheden afholder den ordinære generalforsamling. Det står klart, efter Fritz Schur torsdag aften til Berlingske Business bekræfter, at han trækker sig.

Meldingen kommer, kort efter at Folketingets Finansudvalg har godkendt det omdiskutede delsalg af DONG Energy til Goldman Sachs. Den amerikanske investeringsbank skyder milliarder kroner i energiselskabet, og det afsæt har været det rigtige at stoppe på, lyder det fra Fritz Schur. 

"Det her er det helt rigtige tidspunkt. Selskabet er i fremgang. Pengene er til rådighed, strategien er til rådighed, og ledelsen er til rådighed. Det næste store punkt for DONG bliver børsnoteringen. Den er planlagt til 2017-2018, og det er klart, at når man har siddet ni år på nuværende tidspunkt, så skal man ikke sidde indtil da. Det er simpelthen for længe," siger Fritz Schur til Berlingske Business. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024