Hedegaard: Klimaplan skal ikke være detaljeret

INTERVIEW: EU-kommissærens klimaplan bliver kritiseret for at være for ukonkret og for at skabe stor usikkerhed om kvotepriserne. Men man kan ikke forvente en detaljeret plan, lyder det fra Connie Hedegaard.
Connie Hedegaard mener ikke, at klimaplanen fra EU bør være fuldstændig detaljeret.
Connie Hedegaard mener ikke, at klimaplanen fra EU bør være fuldstændig detaljeret.Foto: flickr.com
Hjalte T. H. Kragesteen

"(...) i et roadmap, der regner 39-40 år frem i tiden, kan man ikke være fuldstændig detaljeret på, hvad man gør præcis hvordan. Så var det i hvert fald ikke udkommet de første mange år. Så det her er noget, der sætter en retning, og så er der en invitation til, at man så arbejder med tingene.

Connie Hedegaard
Klimakommissær i EU
Det er ikke menningen, at Roadmap 2050 skal levere detaljerede svar, lyder det fra EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, der tager til genmæle over for kritikken om, at klimaplanen skaber for stor usikkerhed på kvoteområdet.

Martin Lidegaard, der er formand for Concito, og Jørgen Henningsen, der er medlem af Klimakommisionen, har på Altinget kritiseret EU-planen for, at man ikke vil tage kvoter ud af systemet, som skal sikre en stigende kvotepris (læs artiklen her).

Men den danske kommissær mener, at kritikken er forfejlet.

Der er fokus på, at I ikke sikrer, at antallet af kvoter falder. Er du enig i den udlægning?

"Nej, for det gør vi. Det står klart i roadmappet. Det, man bare skal forstå, er, at i en tidligere udgave, der stod en størrelsesorden for, hvor meget man kunne tage ud. Men sagen er, at der er et forhold mellem, hvor meget energieffektivisering virksomhederne i EU's kvotesystem laver. Hvis de nu investerer rigtigt meget i energieffektivisering, så vil efterspørgslen efter kvoter falde, og så vil prisen falde. Så vil det blive billigere for dem, der ikke foretager sig noget som helst, at forurene løs."

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024