Det vil regeringen på klima- og energiområdet

DOKUMENTATION: Se her de lovforslag og forslag til folketingsbeslutning, regeringen forventer at fremsætte på klima- og energiområdet i løbet af folketingsåret.
Store dele af det kommende lovarbejde på klima- og energiområdet udspringer af energiaftalen fra marts.
Store dele af det kommende lovarbejde på klima- og energiområdet udspringer af energiaftalen fra marts.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Morten Øyen
Som traditionen foreskriver, har regeringen i forbindelse med folketingets åbning fremlagt lovprogrammet for det folketingsår, man skyder i gang.

Herunder kan du se hele listen over lovprogrammet for klima- og energiområdet:

KLIMA-, ENERGI- OG BYGNINGSMINISTEREN

Lov om CO2-kvoter (Okt I)
Formålet med forslaget er at gennemføre EU-direktiv 2009/29/EF, som ændrer kvotehandelsdirektivet fra 2003 med henblik på at forbedre og udvide EU's kvotehandelssystem for CO2-kvoter fra og med tredje kvotehandelsperiode (2013-2020).

Ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning (Okt II)
Formålet med lovforslaget er at skabe et grundlag for udstedelse af forsyningsbevillinger i overensstemmelse med EU-lovgivningen, indtil regeringens reguleringseftersyn er afsluttet og en ny og ændret forsyningspligtregulering kan træde i kraft den 1. januar 2014.

Ændring af lov om fremme af vedvarende energi m.v. (Dec I)
Formålet med lovforslaget er især at fastsætte økonomiske rammer for 500 MW kystnære havvindmøller. Formålet er endvidere især at ændre to af de fire ordninger til fremme af udbygning med vindmøller (køberetsordningen og værditabsordningen) som opfølgning på evalueringerne i 2011. Forslaget følger op på aftalen om dansk energipolitik 2012-20 fra marts 2012.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024