Juridisk bindende klimaaftale udsat

FORVENTNINGER: Statsministeren erkender, at en bindende juridisk aftale ikke kan nås på topmødet. Nu går han efter en politisk aftale, som juristerne senere kan læne sig op af. København kan blive Kyoto II, advarer WWF.
Foto: Kristian Aaskov Nielsen / Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

Der er intet, der tyder på, at vi er nået så langt, at en "gentleman-agreement" på klimaområdet er nok. Forudsætningen for en sådan er, at alle kaster energien ind i sit eget land og ikke kun høster de lavesthængende frugter. Og sådan ser virkeligheden ikke ud i dag.

John Nordbo
Klimaprogramleder, WWF

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trækker nu tæppet væk under en juridisk bindende aftale som resultatet af klimatopmødet i København. Den melding ligger i tråd med den sidste udmelding fra FN, hvor forventningerne til topmødet også nedjusteres.

"Hvis vi skal have det sidste komma på plads, før vi lukker bogen, så kan vi ikke lukke den i København, men måske først om et år eller om to år eller senere endnu. Og det ville være nedslående," siger han efter et samråd om regeringens linje op til topmødet i Miljøudvalget.

Men vi skal forsøge at komme så langt som muligt af den formelle vej, og resten skal samles i en politisk aftale, lyder det fra statsministeren.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024