Klimakommissær: Vi kan godt holde hovedet højt i Katowice

KLIMATOPMØDE: EU’s klimakommissær affejer kritik om, at flotte mål om klimaneutralitet i 2050 udskyder det svære hjemmearbejde, som FN’s klimapanel har sagt skal gøres inden 2030.

EU's klimakommissær fremlagde store planer for 2050, men får hug for ikke at ville skrue op for ambitionerne på den korte bane.
EU's klimakommissær fremlagde store planer for 2050, men får hug for ikke at ville skrue op for ambitionerne på den korte bane.Foto: Europa-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

Vi er ikke i samme båd som USA, hvor udskiftningen af præsidenten betyder udskiftning af politikken. Den her politik er permanent, ambitiøs, og den er indskrevet i en langtidsstrategi.

Miguel Arias Cañete
EU's klimakommissær

BRUXELLES: EU-Kommissionen drager til globalt klimatopmøde i Katowice med en ambitiøs plan for, hvordan Unionen skal blive klimaneutral i 2050.

Da den nye strategi blev præsenteret onsdag, fik klimakommissær Miguel Arias Canete dog på puklen for ikke i samme åndedrag at skrue op for Unionens mere kortsigtede indsatser.

Grønne organisationer og partier peger på rapporten fra FN’s klimapanel (IPCC) fra oktober, der har gjort klart, at der på verdensplan er behov for at halvere udledningen af CO2 inden 2030, hvis det skal lykkes at holde den globale opvarmning på 1,5 grader.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024