Klimatopmøde bliver ”balanceret pakke”

INTERVIEW: Årets store klimatopmøde skal rydde sten af vejen for en stor global klimaaftale i 2015. Chefen for det danske forhandler-team ved klimatopmødet i Doha fortæller om forløbet de næste to uger i ørkenstaten.
En række tekniske spørgsmål skal være på plads, inden de næsten 200 ministre kommer til Doha i næste uge.
En række tekniske spørgsmål skal være på plads, inden de næsten 200 ministre kommer til Doha i næste uge.
Morten Øyen

Det er det, vi kalder en balanceret pakke, der skal få det hele til at mødes. Lykkes det, så bliver det nemmere at tale indhold om den kommende store klimaaftale næste gang, vi mødes.

Dewi Naidu Dylander
Chefforhandler ved klimatopmødet, kontorchef i Klima- og Energiministeriet
Fakta
Det danske forhandler-team

Dewi Dylander har otte medarbejdere fra ministeriet med til Doha. Dertil er der også tre fra Energistyrelsen, en fra DMI, en fra DMU, en fra Søfartsstyrelsen, to fra Udenrigsministeriet og en fra Finansministeriet. Da Grønland også er en del af forhandlerdelegationen, er der også to embedsmænd med fra Grønland, ligesom deres minister vil deltage i næste uge. Her kommer også den danske minister og fire folketingspolitikere samt ministeriets departementschef med et følge fra ministeriet.

Det sværeste udestår til senere. Alligevel skal forhandlingerne nok blive højspændte og langvarige ved årets store klimatopmøde, der startede mandag og foregår de næste to uger i Doha.

Vurderingen kommer fra chefen for det danske forhandler-team ved klimatopmødet i Doha, kontorchef i Klima- og Energiministeriet Dewi Naidu Dylander. Lørdag ankom hun sammen med sit team til Doha, og foran dem står to uger med klimaforhandlinger med deltagelse af 192 lande.

Og selvom Dylander er ny som chefforhandler - hun fik stillingen i sommer - går forberedelserne til mødet langt tilbage.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024