Kompetent og afholdt ideolog på hård opgave

PORTRÆT: Danmarks nye klimaminister Martin Lidegaard (R) er en af de mest vidende klimapolitikere i kongeriget. Men han får en hård opgave med at skulle overbevise danskerne om, at der skal hurtige og drastiske ændringer til i energi- og miljøpolitikken.
Klimaminister Martin Lidegaard (R) er vellidt, men kan komme på en hård opgave med at overbevise danskerne om regeringens klimaplan.
Klimaminister Martin Lidegaard (R) er vellidt, men kan komme på en hård opgave med at overbevise danskerne om regeringens klimaplan.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Han var grænseløst irriterende ved hele tiden at hænge sig i små detaljer.

Flemming Hansen (K)
Fhv. transport- og energiminister
Fakta
CV for Martin Lidegaard

Født 12. december 1966 (44 år)

Folkeskolen 1973-1982
Helsingør Amtsgymnasium 1982-1985
Cand.comm, RUC 1987-1993

Informationsmedarbejder og -chef i Kommunernes gensidige Forsikringsselskab 1993-1996
Informationschef og vicegeneralsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke 1996-2001
Folketingsmedlem 2001-2007
Medstifter og formand for Concito 2008-2011
Klima-, energi- og bygningsminister 2011-
Set i bakspejlet er det sjældent gjort mere elegant.

For kun fire år siden led Martin Lidegaard et ydmygende valgnederlag ved folketingsvalget, hvor han trods favoritværdighed måtte aflevere sit radikale folketingsmandat til Simon Emil Ammitzbøll. Radikale Venstre rutsjede nedad i meningsmålingerne, og udsigterne til politisk indflydelse for Martin Lidegaard syntes meget, meget fjerne.

Men kort efter kastede Martin Lidegaard sin kærlighed og energi på den klimapolitiske sag. Kun et år inden det store klimatopmøde i København blev han formand for en ny tænketank, "Concito", der som den første i Danmark skulle sætte alt sit fokus på klimaets fremtid.

Det fik han gjort så effektivt, at han nu har overhalet alle andre indenom og med et enkelt opkald fra den radikale leder Margrethe Vestager nu er tilbage i centrum af dansk politik som ny klimaminister i den røde trekantregering. Oven i købet som en minister, der af både meningsfæller og modstandere anerkendes som en af de mest kompetente klimapolitikere i Danmark overhovedet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024