Landbruget skal have flere incitamenter til CO2-besparelser

STATUS: Landbruget skal skære i CO2-udslippet, og derfor vil Natur- og Landbrugskommissionen se på yderligere incitamenter for landbruget. Det viser ny statusrapport.
Metangas fra køer er en af de store klimasyndere i landbruget. Derfor skal der forskes mere i prutnedsættende foder til køer, lyder det fra Landbrug & Fødevarer
Metangas fra køer er en af de store klimasyndere i landbruget. Derfor skal der forskes mere i prutnedsættende foder til køer, lyder det fra Landbrug & FødevarerFoto: Altinget.dk
Agnete Finnemann Scheel
Fakta
I 2010 udgjorde udledningerne af metan og lattergas fra landbrugssektoren 16 pct. af den totale danske udledning af drivhusgasser. Udledningen lå på 9,5 mio. tons i 2010.

Kilde: Natur- og Landbrugskommissionen

Landbruget skal have flere incitamenter til at sænke CO2-udslippet. Det er et af de syv pejlemærker, som Natur- og Landbrugskommissionen har fremlagt i sin statusrapport.

I rapporten står:

"Landbruget har reduceret udledningen af næringsstoffer, ammoniak og drivhusgasser, men er fortsat kilde til en væsentlig miljøpåvirkning og udledning af drivhusgasser. Der skal skabes yderligere incitamenter til begrænsning af de centrale udledninger fra landbruget."

Formanden for kommissionen, Jørn Jespersen, taler i et debatindlæg på Altinget.dk for at droppe vanetænkningen, og at reguleringen skal være mere målrettet, men vil endnu ikke uddybe, hvilke incitamenter der er tale om.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024