Lidegaard i nyt samråd om solceller

SAMRÅD: Kan klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) sikre, at der ikke opstår nye huller i loven, og bliver solcelleloven gennemført inden sommerferien? Ministeren er indkaldt til nyt samråd om solcelleloven.
Morten Øyen
Efter endnu et "hul" i solcelleloven er det uklart, om solcelleloven bliver færdigbehandlet i dette års folketingssamling. Derfor har Liberal Alliances energiordfører Villum Christensen indkaldt klima- og energiminister Martin Lidegaard i samråd til at svare på, om han kan garantere imod nye huller i lovgivningen, og om lovarbejdet foregår tilstrækkelig grundigt.

Samtidig vil Liberal Alliance også gerne have ministeren til at redegøre for, om statens støtte til solceller virkelig er løbet op i 10-15 milliarder kroner, som det hævdes i en artikel i Weekendavisen.

Der er endnu ikke en dato på for samrådet. Sidste udkald for vedtagelse af ændringerne til solcelleloven er 28. juni, hvor Folketinget går på sommerferie.

Dokumentation
Her er spørgsmålene fra Villum Christensen til Martin Lidegaard:

- Vil ministeren gennemføre den igangværende lovgivning om solceller på trods af oplysninger i pressen om, at Energistyrelsen ikke kan fremskaffe det fulde overblik før sommerferien og at man derfor "er nødt til at agere ud fra en usikker viden"?

- Kan ministeren bekræfte, at de samlede subsidier til solceller på sigt vil løbe op i 10-15 mia. kr., som det fremgår af Frede Vestergaards analyse i Weekendavisen den 7. juni 2013, og at det udstukne loft på 760 MW vil blive fastholdt på trods af, at det forventes nået allerede i 2014 og således vil lægge solcellebranchen brak frem til 2020?

- Vil ministeren redegøre for, hvorvidt han kan sikre, at der ikke opstår flere uforudsete huller i energilovgivningen i almindelighed og i solcellelovgivningen i særdeleshed?

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024