Lidegaard maner til ro om energiaftale

ENERGIAFTALE: Det er for tidligt at afgøre, om forudsætningerne bag energiforliget er skredet, siger Martin Lidegaard (R). DF truer fortsat med exit, mens VK støtter krav om nye beregninger. EL mener, de borgerlige opfører sig uansvarligt.
Der kommer en større evaluering af energiaftalen i 2015, fortæller Martin Lidegaard.
Der kommer en større evaluering af energiaftalen i 2015, fortæller Martin Lidegaard.Foto: Folketinget
Morten Øyen

Vi har ikke planer om at forlade energiaftalen. Vi har større indflydelse ved at blive inden for aftalen end stå uden for den.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Klima- og energiordfører
Fakta
Hovedresultater af energiaftalen

- Med initiativerne bliver CO2-udledningen i 2020 34 procent mindre end niveauet i 1990.
- Energiforbruget vil falde med 12 procent i 2020 i forhold til 2006.
- 35 procent af vores energi vil komme fra VE i 2020 og 49,5 procent fra vind.

Omkostninger

En gennemsnitlig husholdning skal i 2020 betale 1.300 kroner mere for energien. Virksomhederne skal betale 200 kr. pr. ansat. Og den samlede regning bliver på 3,5 mia. kr. i 2020.


Kilde: Klima- og Energiministeriet
Det er alt for tidligt at afgøre, om forudsætningerne bag sidste års energiforlig er skredet. Sådan lyder det fra klima- og energiminister Martin Lidegaard, efter Dansk Folkeparti mandag truede med at forlade energiforliget.

"Vi har allerede lagt ind i vores processer med energiaftalen, at vi hele tiden skal tjekke, at vi er på den sikre side samlet set. Derfor advarer jeg også mod, at man, hver gang udviklingen ikke helt er som ventet på et område, kræver hele energiaftalen lavet om. Sådan kan man ikke føre energipolitik," siger Martin Lidegaard.

Han fortæller, at som et led i energiaftalen er der netop blevet sat en analyse i gang, som skal se på, om energiafgifterne kan indrettes mere hensigtsmæssigt. Desuden vil der i 2015 komme en større evaluering af, om aftalen økonomisk er inden for det, som er aftalt.

"Jeg synes, man skal passe på med at skabe usikkerhed omkring de langsigtede rammebetingelser. Det værste, man kan gøre, er hele tiden at lave om på de beslutninger, man træffer - det vil kun gøre investeringerne mere usikre, og det gør prisen højere," siger ministeren.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024