Lilleholt: Toårig energispareaftale giver rene linjer

BESPARELSER: Det skaber usikkerhed for kunder og elselskaber, at regeringen pludselig ønsker, at energispareaftalen skal vare to år i stedet for fem, mener Dansk Energi. Det er ikke en drastisk ændring, svarer ministeren.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt  (V) mener der er god grund til, at aftalen om energiselskabernes energibesparelser kun skal række i to år.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt  (V) mener der er god grund til, at aftalen om energiselskabernes energibesparelser kun skal række i to år.Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Morten Øyen

Hvis analysen viser, at der er god ræson i det, så vil vi gerne have muligheden for at flytte indsatsen, og så er det uhensigtsmæssigt at være bundet på en lang aftale.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings-, og klimaminister

Der er god grund til, at regeringen foreslår en toårig aftale om energiselskabernes spareindsats efter 2015. Det er meldingen fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), efter Dansk Energi har kritiseret regeringens bestræbelser.

Fakta
Siden 2006 har energiselskaberne haft en frivillig aftale med energi-, forsyning og klimaministeren om at opfylde målsætninger for realisering af energibesparelser hos aftagere af energi også benævnt som slutbrugerne. Energiselskaberne får dækket deres omkostninger i forbindelse med energispareindsatsen ved at opkræve de fulde omkostninger over slutbrugernes energiregninger. Energispareaftalen er ændret, og aftalen er indgået på ny, første gang i november 2009 og senest 13. november 2012. I øjeblikket foregår forhandlinger om en ny aftale, der efter planen skal træde i kraft 1. januar 2016.

Kilde: efkm.dk

Ifølge Dansk Energi var der lagt op til, at aftalen mellem ministeren og energiselskaberne om deres energibesparelser skulle vare fem år – indtil ministeren, uden at varsle energiselskaberne, udsendte en pressemeddelelse, hvor målet nu var en toårig aftale, der skal træde i kraft efter nytår.

Det undrer brancheorganisationen, der samtidig kritiserer hele forløbet omkring den nye aftale for at være ”nølet”.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024