Lomborg: Forskning kommer først

KLIMATOPMØDE: Drop den unuancerede fokus på nedskæringer i CO2-udledningen. Sæt i stedet større krav til forskning i miljøvenlige energikilder, mener Bjørn Lomborg.
Bjørn Lomborg er bekymret for, at klimatopmødet i København vil blive en fiasko.
Bjørn Lomborg er bekymret for, at klimatopmødet i København vil blive en fiasko.Foto: Copenhagen Consensus

Klimamodeller viser, at Kina faktisk vil drage fordel af den globale opvarmning i hvert fald i resten af dette århundrede.

Bjørn Lomborg
Leder af Copenhagen Consensus

Den ensidige fokus på CO2-nedskæringer er forældet. Effekten er historisk set forsvindende lille og står ikke mål med omkostningerne. I stedet skal hovedfokus rettes mod at tilføre langt flere midler til forskning i CO2-venlig energiteknologi. Det mener Bjørn Lomborg, leder af Copenhagen Consensus.

Det kommende topmøde i København til december vil, ifølge Lomborg, uden tvivl slå fejl, da parternes forventninger ikke harmonerer med landenes forskellige interesser.

"Til december vil verdens ledere mødes i København for at forhandle en ny klimapakke, der skal reducere CO2-udledningerne. Men klimatopmødet er organiseret på en sådan måde, at det uvægerligt vil slå fejl," skriver Lomborg i en kommentar til Politiken onsdag. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024