Mændenes bøf skal beskattes

KØD II: Færre mænd end kvinder vil spise mindre kød. Det skyldes en klassisk forestilling om en kødelskende machomand, mener mandeforsker. De kan rykkes ved en bøfskat, foreslår kommunikationsrådgiver Henrik Byager.
En bøf på grillen. Det er få mænd klar til at undvære til fordel for klimaet, viser meningsmåling.
En bøf på grillen. Det er få mænd klar til at undvære til fordel for klimaet, viser meningsmåling. Foto: Colourbox
Marie Dissing Sandahl

Samtidig har mænd ikke det konstante blik på deres krop, som kvinder har, og er ikke kropsligt overvågede i samme grad. Du kan stadig fremstå som en rigtig mand, selvom du har en ordentlig kuffert, så længe du tjener gode penge og har en hurtig bil.

Kenneth Reinicke
Mandeforsker, RUC
Mændene vil helst ikke give afkald på deres kød. Kun 17 procent siger ja til at skippe bøffen en gang imellem for at gavne klimaet, mens 33,5 procent af kvinderne ville vælge vegetarisk Det viser en ny meningsmåling lavet for Altinget.dk af A&B Analyse.

Forklaringen i forskellene mellem kønnenes svar skyldes et machoideal, som stadig trives, mener Kenneth Reinicke, mandeforsker på RUC.

"Der ligger noget maskulint i at spise kød, og det er et klassisk eksempel på, hvordan rigtige mænd spiser. Selvom vi ser flere grøntsager i kantinerne, så ser vi stadig, at det er mændene, der skovler kødsovs og kartofler på tallerkenen. Så det er konstituerende for hele maskuliniteten. Desuden er mænd sværere at ramme med sundhedskampagner, og de skal have budskabet at vide flere gange. De har en større tro på, at de selv ved bedst og gør det på den rigtige måde og lytter derfor ikke så meget til sagkundskaben," siger han.

"Samtidig har mænd ikke det konstante blik på deres krop, som kvinder har, og er ikke kropsligt overvågede i samme grad. Du kan stadig fremstå som en rigtig mand, selvom du har en ordentlig kuffert, så længe du tjener gode penge og har en hurtig bil," siger han.

Dokumentation

Spørgsmål:
Vil du spise mindre kød for at mindske CO2-udslippet?

  Total
 Ja  25,7
 Nej  61,6
 Ved ikke   12,7

 

 

 

 

  Mænd Kvinder
 Ja 17 33,5
 Nej 71,8 52,9
 Ved ikke 11,213,6 


Antallet af besvarelser: 1102
Målingen er udført af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden torsdag den 13/8 til tirsdag den 18/8.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024