Ministre i samråd om Nordsø-beskatning

SAMRÅD: Venstre vil have en garanti for, at det ikke vil koste job, når regeringen vil hæve Nordsø-beskatningen med knap 28 milliarder kroner. Skatteministeren og energiministeren er kaldt i samråd tirsdag.
Morten Øyen
Regeringens foreslåede togfond skal finansieres af en ændret Nordsø-beskatning. Men den finansiering vækker bekymring hos det store oppositionsparti Venstre.

Derfor har partiets klima- og energiordfører Lars Chr. Lilleholt kaldt både skatteminister Holger K. Nielsen (SF) og klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) i samråd på tirsdag.

Konkret skal ministrene og Klima- og Energiudvalget drøfte:

- Om regeringen kan garantere, at den foreslåede ændring af beskatningen for olieselskaber i Nordsøen vil give et merprovenu på knap 28 milliarder kroner.
- Om regeringen kan garantere, at ændringerne i beskatningen ikke vil medføre faldende investeringer og beskæftigelse.
- Hvordan regeringens forslag til ny beskatning og brug af provenuet til togfonden hænger sammen med regeringens eget "forsigtighedsprincip".
- Og hvordan det hænger sammen, at regeringen i sin vækstplan siger, den ikke vil pålægge erhvervslivet nye skatter og afgifter, når man som finansiering af togfonden lægger op til at hæve beskatningen for olieselskaber i Nordsøen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024