Ngo'er: Det kan kun blive bedre end V-regeringen

NY REGERING: Det er godt, at den nye trekløverregering ønsker at stå ved den danske position som grønt foregangsland, men de grønne organisationer frygter, at det bliver ved hensigterne. Foden er desværre ikke flyttet til speederen, lyder det.

Den nye VLAK-regering da den blev præsenteret på Amalienborg slotplads mandag. De grønne ngo'er har større håb til den end V-regeringen.
Den nye VLAK-regering da den blev præsenteret på Amalienborg slotplads mandag. De grønne ngo'er har større håb til den end V-regeringen.Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Morten Øyen

Den nye regering ser ud til at lette foden lidt fra bremsen på den grønne omstilling af Danmark, men den bliver desværre ikke flyttet over på speederen.

Mads Flarup Christensen
Generalsekretær i Greenpeace Norden

Den nye trekløverregering er ikke rigtig grøn, men lysegrøn er også en forbedring.

Sådan lyder skudsmålet fra de grønne ngo'er efter de har læst det nye regeringsgrundlags grønne kapitel.

”Jeg er fuld af håb på klimaets vegne. Det kan simpelthen kun blive bedre, end det var under den smalle V-regering,” siger WWF Verdensnaturfondens klima- og miljøchef John Nordbo i en kommentar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024