Ny kritik af solcellehåndteringen

SOLCELLER: Solenergi Danmark A/S kritiserer Klima- og Energiministeriet for at vildlede i forbindelse med solcellelovgivningen. Virksomheden kræver en lovændring, som sikrer solcelleprojekter fra overgangsordningen bedre vilkår.
Kritikken af Klima- og Energiministeriet omkring solcelleloven er ikke slut endnu. Solenergi Danmark A/S kræver i brev til Folketingets Klima- og Energiudvalg, at loven ændres.
Kritikken af Klima- og Energiministeriet omkring solcelleloven er ikke slut endnu. Solenergi Danmark A/S kræver i brev til Folketingets Klima- og Energiudvalg, at loven ændres.
Sara Fleckner Vilstrup

Det mest reelle vil være at ændre loven, så tidspunktet, der definerer tariffen, ikke er tilslutningen til nettet, men derimod tilmeldingstidspunktet. Alle de anlæg fra overgangsordningen, der er tilmeldt i 2013, kan så få de nødvendige 130 ører eller 145 ører, når de bliver sat op.

Anders Ztorm
Direktør, Solenergi Danmark A/S
"Det står nu helt klart, at Solenergi Danmark, som en del af VE branchen, er blevet vildledt af Klima- og Energiministeriet med deraf manglende handlingsmuligheder."

Sådan lyder kritikken i et brev fra Solenergi Danmark A/S, som Folketingets Klima- og Energiudvalg modtog mandag.

Konkret handler sagen om tariffer vedrørende de solcelleanlæg, som er en del af overgangsordningen. Statsstøtteordninger skal godkendes af EU-Kommissionen, og den proces har nu stået på, siden solcelleloven blev ændret inden sommerferien.

Men ifølge Anders Ztorm, direktør i Solenergi Danmark A/S, bliver de danske tariffer ikke betraget som statsstøtte, og derfor kan EU ikke underkende dem. Derimod kan Folketinget frit fastsætte tarifferne.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024