Ny samarbejdsaftale om energiforskning

KORT NYT: Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) og Center for Interface Science and Catalysis (SUNCAT) ved Stanford University indgår aftale, der giver danske forskere adgang til eliteforskning på energiområdet.
Susie Lund

De kommende år vil en række danske forskere få mulighed for at samarbejde med forskningscenteret SUNCAT, der er førende inden for energiforskning. På SUNCAT fokuserer forskerne på de reaktioner, der giver mulighed for at ændre den måde, som vi proucerer, opbevarer og bruger energi på i dag. 

"Jeg er meget tilfreds med, at denne aftale er kommet på plads. Energiområdet er strategisk meget vigtigt for Danmark, og Stanford er i den absolutte verdenselite inden for forskningen på området. Med samarbejdet kommer vi derfor til at hente særdeles vigtig viden hjem til Danmark," udtaler direktøren i Styrelsen for Forskning og Innovation, Hans Müller Pedersen.

Samarbejdet vil være centreret om følgende forskningsområder: Omsætning af sollys til brændstoffer, brændselsceller, nye batterityper, elektrokemisk produktion af ammoniak, syntesegas-reaktioner og omsætning af biomasse til brændstoffer og basiskemikalier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024