Ny solcellelov gælder fra i dag

SOLCELLER: Tirsdag har regeringen fremsat den nye solcellelov. Det betyder, at sidste uges solcelle-aftale er trådt i kraft og vil gælde for alle fremtidige solcelleanlæg.
Lovforslag om solceller er fremsat tirsdag den 20. november 2012.
Lovforslag om solceller er fremsat tirsdag den 20. november 2012.
Agnete Finnemann Scheel

Sidste uges solcelleaftale er netop trådt i kraft.

Solcelleaftalen blev i sidste uge indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti, og lovforslaget gælder fra det øjeblik, det er fremsat.

Det bliver forslaget tirsdag, oplyser ministeriet.

Dermed gælder de nye regler, så hvis man investerer i solcelleanlæg fra i dag, vil man være på en timebaseret nettomålerordning.

Det betyder, at man slipper for at betale afgifter, tariffer og PSO af den strøm, man bruger inden for den time, hvor den er produceret, men at man ikke længere kan "opspare" el på nettet til senere brug. 

For strøm, der bliver sendt ud på elnettet, vil solcelleejeren modtage 1,30 kr. pr. kWh, hvis anlægget bliver etableret inden udgangen af 2013.

Solcelle-ejere, som allerede har investeret i et anlæg før skæringsdatoen den 20. november 2012, vil være på den gamle nettomålerordning i en 20-årig overgangsperiode.

Dokumentation

Kriterier for at komme på den gamle ordning

Hvis man senest den 19. november 2012 har indgået en bindende aftale om at købe et solcelleanlæg, er man på den gamle støtteordning, såfremt to supplerende kriterier er opfyldt.

  • Netselskabet skal modtage en anmeldelse af anlægget, inden 30 dage efter lovforslaget er fremsat - det vil sige 20. december 2012 (indebærer, at installatøren udfylder og fremsender Energinet.dk's stamdatablanket med henblik på registrering i Stamdataregistret). 
  • Anlægget skal være nettilsluttet, senest seks måneder efter lovforslaget er fremsat - det vil sige 20. maj 2013.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024