OECD bakker fossilafgift op

FOSSILAFGIFT: En grøn vækstøkonomi kræver en grøn skattepolitik, siger OECD, der bakker Klimakommissionens forslag om en afgift på fossile brændsler op.
Niels Th. Dahl

Skal man så gå videre endnu, sådan som Klimakommissionen foreslår? Man skal tage skridtene i det rigtige tempo, men i det lange løb er der ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at gøre udledninger af drivhusgas dyrere.

Jens Lundsgaard
Skattechef i OECD

Klimakommissionens idé om en ny afgift på fossile brændsler kan være en god idé, hvis man skal omstille økonomien til grøn og klimavenlig vækst.

Det var et af budskaberne fra den økonomiske samarbejdsorganisation OECD på konferencen "Global Green Growth 2010", som netop er blevet afholdt i København.

På konferencen understregede OECD's generalsekretær José Gurria således, at beskatning af forurening er ét af de allerbedste redskaber til at nedbringe den, og at skatteomlægninger med flere grønne skatter er vejen frem:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024