Politikere vrede over virksomheders kvotesalg

CO2-KVOTER: Oppositionen og Dansk Folkeparti raser over, at stærkt energiforbrugende virksomheder tjener millioner på at sælge deres overskydende CO2- kvoter, som de har fået af staten.
Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt er enig med klimakomminsær Connie Hedegaard i, at der skal sættes en dæmper på uddelingen af gratis CO2-kvoter, så virksomheder ikke kan spinde guld på CO2-markedet.
Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt er enig med klimakomminsær Connie Hedegaard i, at der skal sættes en dæmper på uddelingen af gratis CO2-kvoter, så virksomheder ikke kan spinde guld på CO2-markedet.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk

Hele det her CO2-kvotevæsen, det er noget forfærdeligt noget. Det er en gang varm luft.

Per Dalgaard (DF)
Energiordfører

"Urimeligt." "Forfærdeligt." "Miskmask." Sådan betegner oppositionens energiordførere nyheden om, at store virksomheder som DONG, Mærsk og især Aalborg Portland tjener millioner på at sælge gratis CO2-kvoter.

På den borgerlige fløj er det også - på nær Dansk Folkeparti - svært at finde politikere, der jubler på virksomhedernes og CO2-systemets vegne.

"Den her sag viser, at CO2-systemet er meget skrøbeligt og også ineffektivt, når det kommer til at føre klimapolitik," siger Margrethe Vestager, energiordfører for det Radikale Venstre.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024