Regeringen fastholder lave EU-budgetmål

INVESTERING: Trods kritik fastholder regeringen sin linje og afviser EU-kommissionens forslag om investeringer for 300 mia. kr. på energi- og transportområdet. "Defensivt og uambitiøst" ifølge oppositionen, der bakkes op af Hans Peter Slente fra DI-Energibranchen.
Foto: Colourbox

Det er problematisk, at den danske regering ønsker at reducere denne beskedne men dybt nødvendige investering i EU's infrastruktur.

Hans Peter Slente
Branchedirektør, DI Energibranchen
Fakta

I EU-Kommissionens forslag til EU's budget lægger Kommissionen op til at afsætte 300 mia. kr. til investeringer i den europæiske infrastruktur, hvilket svarer til 4 pct. af det samlede budget på 7700 mia. kr. fra 2014 til 2020. 

Rådet skal sammen med Europaparlamentet forhandle EU's samlede budget for perioden 2014-2020 på plads på baggrund af et udspil fra Kommissionen.

Forhandlingerne intensiveres under det danske formandskab.


Kilde: eu2012.dk

Både oppositionen og erhvervslivet er kritiske over for regeringens udmelding om, at EU's infrastrukturer-investeringer på energi- og transportområdet skal være "væsentligt lavere" end de 300 mia. kr., som EU-Kommissionen foreslår.

Alligevel fastholder regeringen sin linje og afviser Kommissionens budget-oplæg, som de finder urealistisk højt i forhold til ambitionerne om europæisk budgetdisciplin. Regeringens udspil er både for defensivt og uambitiøst ifølge oppositionen og DI.

Problemer med national medfinansiering
På Europaudvalgsmødet i fredags afviste transportminister Henrik Dam Kristensen (S) kritikken af regeringens linje og fremhævede, at Kommissionens forslag indeholder mere end en fordobling af midlerne til infrastruktur i forhold til det nuværende budget. Og det er ganske enkelt ikke ansvarligt i den nuværende økonomisk situation, fastslår ministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024