Regeringen igangsætter afgifts- og tilskudsanalyse af energisystemet

KORT NYT: Regeringen undersøger nu, om energiafgifterne og tilskuddene til vedvarende energi giver de rigtige incitamenter til at sikre en grøn omstilling af energisystemet.
Kristian Andersen

Et tværministerielt udvalg skal nu undersøge, om der er behov for justeringer, der kan gøre Danmarks energisystem mere omkostningseffektivt, samtidig med at den grønne omstilling bliver understøttet. 

Det sker, efter Folketinget i forbindelse med energiaftalen i 2012 besluttede at undersøge, om afgifterne og tilskuddene til vedvarende energi giver de rigtige incitamenter til at sikre en grøn omstilling af Danmarks energisystem.

"Vi skal hele tiden sikre, at vores afgiftssystem er så effektivt som muligt. Derfor ser vi nu på, om der er mulighed for justeringer af afgifter og tilskud til den vedvarende energi, så den grønne omstilling, som er så vigtig for Danmark, understøttes på den bedst mulige måde," udtaler skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024