Regeringen skærer ned på energiforskningen

KORT NYT: De grønne vækstambitioner lider et alvorligt knæk med regeringens finansforslag. Det mener Vindmølleindustrien, Ingeniørforeningen, CONCITO, Dansk Fjernvarme og Dansk Energi, der er gået sammen om en fælles kritik af de manglende grønne ambitioner i finansloven.
En katastrofe for ambitionen om at skabe fremtidens grønne vækstarbejdspladser. Så klar er holdningen hos organisationerne på energiområdet oven på regeringens finanslovsforslag.

I finansloven er der nemlig lagt op til en besparelse på ca. 350 mio. kr. på det energiteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram, EUDP, der er det eneste store støtteprogram på energiområdet, som udelukkende er rettet mod industrien.

EUDP har en afgørende betydning for energisektoren, da programmet indeholder test og demonstration af nye teknologier og har været med til at skabe nye virksomheder og arbejdspladser. Men der er behov for både private og offentlige midler, hvis projektet fortsat skal skabe positive resultater. Derfor skal regeringen bruge flere penge på området, lyder det fra de fem organisationer i den udsendte pressemeddelelse.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024