Rigsrevisionen undersøger DONG's elpriser

KORT NYT: Selskabet DONG Energy bliver nu undersøgt af Rigsrevisionen. Statsrevisorerne kræver blandt andet en undersøgelse af DONG's energipriser samt en undersøgelse af selskabets rolle i samfundet.
Redaktionen
Af et notat fra statsrevisorerne fremgår det, at DONG Energy nu skal kulegraves. Ifølge Berlingske er det blandt andet DONG's priser i forhold til andre selskaber, som Rigsrevisionen skal efterse.

Statsrevisor Klaus Frandsen (R) udtaler til avisen, at en undersøgelse vil kunne lede til et eftersyn af andre energiselskaber og derved medføre en større revidering af det samlede el- og energimarked.

En tidligere analyse fra 2011 viste, at elselskaberne ikke konkurrerede tilstrækkeligt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen konkluderede i undersøgelsen, at langt hovedparten af el-kunderne ikke havde skiftet leverandør. Konkurrencen bliver tilmed forværret af, at forbrugerne skal betale samme pris, uanset hvornår på døgnet man benytter sig af strømmen.

Ifølge Berlingske afviser man i DONG Energy, at priserne er for høje og hilser samtidig undersøgelsen velkommen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024