Rød blok splittet om CCS

CO2: Socialdemokraterne står alene på venstrefløjen, når det kommer til at bruge CO2-fangst og -lagring i Danmark. Radikale, Enhedslisten og SF ønsker modsat S at afskrive sig teknologien.
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi vil gerne holde døren åben, hvis det viser sig at være givtigt at bruge det i Nordsøen. Det synes jeg bestemt ikke er idiotisk.

Ole Hækkerup
Energiordfører, Socialdemokraterne
Det skal være muligt at benytte CCS - fangst og lagring af CO2 - til olieudvinding i Nordsøen, hvis det viser sig attraktivt i fremtiden. Det mener Socialdemokraterne, der derfor ikke som resten af oppositionen ønsker at afskrive teknologien.

"Vi synes ikke, man skal afskrive sig CCS, for der går år, før vi finder ud af, hvordan det her virker," siger Socialdemokraternes energiordfører, Ole Hækkerup.

Døren holdes åben
Udmeldingen er i modstrid med, hvad SF, Radikale og Enhedslisten alle har givet udtryk for i Folketingssalen. Og Socialdemokraterne er da også klar over, at der er forskelle i rød blok, når det kommer til CCS.

"Vi vil gerne holde døren åben, hvis det viser sig at være givtigt at bruge det i Nordsøen. Det synes jeg bestemt ikke er idiotisk," siger Ole Hækkerup, der ikke mener, at brugen af CCS betyder, at den grønne omstilling vil gå i stå.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024