SF åbner for CO2-lagring

CO2: SF vil tillade lagring af CO2, hvis det kommer fra biomasse. Forslaget får en lunken modtagelse fra resten af oppositionen.
SF's energi- og klimaordfører, Anne Grete Holmsgaard, vil ikke længere afvise en vis brug af CCS-teknologien.
SF's energi- og klimaordfører, Anne Grete Holmsgaard, vil ikke længere afvise en vis brug af CCS-teknologien.Foto: Kjeld Ammundsen/SF
Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis vi nu tænker frem til 2040, og vi stadigvæk ikke har formået at omstille transportsektoren, så vi kan se, vi ikke kommer i mål. Så kan det være, det er nødvendigt at bruge nogle andre metoder.

Anne Grete Holmsgaard.
Energi- og klimaordfører, SF
SF mener ikke længere, at CCS - lagring af CO2 i undergrunden - er en teknologi, som Danmark totalt skal afskrive. Partiet har ellers tidligere talt for en total afskrivning af teknologien, men nu anses det som en mulighed, så længe drivhusgassen kommer fra biomasse.

"Jeg synes, det er fornuftigt at holde døren åben for at bruge det til olieindvinding i Nordsøen. For vi har en olieressource i Nordsøen, der er penge værd, og kan man få mere af den olie op, så vil vi være åbne overfor det," siger SF's energi- og klimaordfører, Anne Grete Holmsgaard.

Men det er ikke kun for at udnytte olieressourcerne, at SF nu gerne vil holde en dør på klem.

"Hvis vi nu tænker frem til 2040, og vi stadigvæk ikke har formået at omstille transportsektoren, så vi kan se, vi ikke kommer i mål. Så kan det være, det er nødvendigt at bruge nogle andre metoder," siger hun og understreger, at man stadig vil arbejde for en afskrivning af teknologien i forhold til fossile brændsler.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024