SF: Biomassekrav inden sommer

BÆREDYGTIGHED: SF foretrækker europæiske kriterier for bæredygtig biomasse, men mener, at danske kriterier kan blive nødvendige. Udsigterne til danske regler er dog udskudt, fordi analysen af bioenergi er forsinket.
Steen Gade (SF) mener ikke, Danmark skal opgive at arbejde for bæredygtighedskriterier for biomasse på europæisk plan, hvis man laver nationale regler herfor.
Steen Gade (SF) mener ikke, Danmark skal opgive at arbejde for bæredygtighedskriterier for biomasse på europæisk plan, hvis man laver nationale regler herfor.Foto: colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Det bliver skidt, hvis der skal laves national lovgivning. Danmark er i international sammenhæng en meget lille importør af biomasse, også selvom vi skal omstille til biomasse i store mængder. Derfor har vi en klar interesse i, at der er internationale spilleregler.

Lars Christian Lilleholt (V)
Klima- og energiordfører
Fakta
Sagen kort

EU-Kommissionen skulle tidligere på året have fremlagt deres forslag til bæredygtighedskriterer for biomasse. Der er stadig ikke blevet lagt noget frem, og rygtet går, at der ikke kommer noget håndfast overhovedet.

Det har fået de grønne organisationer og industrien til at efterspørge nationale bæredygtighedskriterier for biomasse.

Flere andre lande er allerede i fuld gang med at lave nationale bæredygtighedskriterer for biomasse. Det gælder Holland, Belgien og England.

Der kommer ingen bæredygtighedskrav til biomasse på europæisk plan.

Det er rygtet, der har fået både de grønne organisationer og energiindustrien til at vende næsen mod politikerne på Christiansborg. Ønsket er nu bæredygtighedskriterier på nationalt plan. Forventningen om en stigende mængde af importeret biomasse til energiformål de kommende år gør bæredygtighedsspørgsmålet centralt.

Spørger man hos SF, kan organisationerne og industrien se frem til nationale bæredygtighedskriterier for biomasse i det kommende år.

"Vi ønsker ikke en så massiv satsning på biomasse, uden vi har nogle bæredygtighedskrav. Hvis vi har en chance for at få noget på EU-plan hurtigt, må vi kigge på det. Men ellers har vi brug for at få det fastlagt inden for det næste halve til hele år på nationalt plan," siger Steen Gade, klima- og energiordfører i SF.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024