SF: Lomborgs bevilling skal sløjfes

KORT NYT: Bjørn Lomborgs Copenhagen Consensus Center skal fjernes fra finansloven. Det lover SF ifølge Ritzau.
Bjørn Lomborg står til at miste ni mio. kr. i bevilling, når den røde regering kommer til. SF vil nemlig gøre op med ordningen, der giver bestemte forskere særbevillinger via finansloven. Det vil medføre, at Bjørn Lomborg ikke kommer på finansloven for 2012.

"Vi vil prioritere anderledes, end VK-regeringen gør. Vi har ikke tænkt os at lave vennetjenester og finanspolitik efter ideologiske mærkesager. Jeg forventer ikke, at der er særbidrag til forskere. De må finde deres penge andre steder," siger SF's miljøordfører Ida Auken til Ritzau.

Hun afviser dog, at der er tale om en forfølgelse af borgerlige debattører, som den røde blok er uenige med. Det er snarere ordningen med særbevillinger til enkelte forskere, der er noget galt med.

"Forskere skal have deres penge via de fine systemer, vi har i dag. Det har været helt mærkeligt, at der har været en særbevilling til enkelte forskere på en meget ideologisk måde. Vi kommer til at lave finanspolitik på en anden måde," forklarer hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024