Stadig håb for EU's energispareplan

EU: Medlemslandene er blevet enige om ”bunden” for energisparedirektivet, men enigheden stopper, når der skal bygges ovenpå. Martin Lidegaard (R) håber stadig på en aftale under dansk formandskab.
Det uformelle ministermøde gav Martin Lidegaard et lille håb for en aftale om EU's energispareplan.
Det uformelle ministermøde gav Martin Lidegaard et lille håb for en aftale om EU's energispareplan.Foto: Bjarke Ørsted / eu2012.dk
Morten Øyen

En aftale vil kræve fleksibilitet på målstregen.

Martin Lidegaard
Klima- og energiminister, (R)
Fakta
Sagen kort:

Det danske EU-formandskab forsøger i øjeblikket at leve op til sin egen ambition og henstillingen fra EU's stats- og regeringschefer om, at der skal opnås enighed med Europa-Parlamentet om et energieffektiviseringsdirektiv inden udgangen af juni.

Europa-Parlamentet kræver energibesparelser på omkring 20 procent i 2020 samt mulighed for at presse prisen på CO2-kvoter op. Imens ser medlemslandene kun ud til at kunne blive enige om energibesparelser på 13-14 procent.

1. juli overtager Cypern EU-formandskabet.
Det er stadig utroligt svært, men der er kommet lidt mere håb.

Sådan lød budskabet fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), da han torsdag eftermiddag kom ud fra det uformelle ministermøde om energisparedirektivet.

Inden mødet havde det danske formandskab udsendt et kompromisforslag for at skabe fremdrift i forhandlingerne. Og selvom forslaget ligger meget langt fra EU-Kommissionens oprindelige udspil - og det danske formandskabs ambition - så var ministeren nervøs for at mødet ville lukke muligheden for en aftale inden juli.

Men så slemt gik det ikke helt.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024