Tænketank: Minister maler klima-skønmaleri

KLIMA: Danmark har ifølge klima- og energiminister Lykke Friis (V) en af EU's mest ambitiøse mål for reduktionen af CO2-udslippet. Ministeren burde vide bedre, lyder indsigelsen fra den grønne tænketank CONCITO.
Foto: www.sermitsiaq.ag
Tyson W. Lyall

Ministerens samlede svar giver indtrykket af, at Danmark stadig er i front på det her område. Det er efter vores bedste overbevisning ikke tilfældet.

Martin Lidegaard
Bestyrelsesformand, CONCITO
Fakta

Danmark har med vedtagelsen af EU's Klima- og Energipakke (december 2008) forpligtet sig til at reducere drivhusgasemissionerne i ikke-kvotebelagte sektorer med 20 procent (i fht. 2005) i 2020.

De ikke-kvotelagte sektorer består af sektorerne transport, landbrug, husholdninger, erhverv og affald.

Den kvotebelagte sektor omfatter emissioner fra energiselskaber, el- og fjernvarmeværker og fra virksomheder med stort energiforbrug.


Kilde: Klima- og Energiministeriet
Fyldt med varm luft. Nogenlunde sådan betegner den grønne tænketank CONCITO klima- og energiminister Lykke Friis' (V) udlægning af de danske mål for reduktion af CO2-udslippet.

Reaktionen fra CONCITO kommer som følge af et svar om emnet, ministeren i slutningen af august leverede til Folketingets energipolitiske udvalg.

Her forsøger Lykke Friis at redegøre for konsekvenserne af et forslag om at reducere CO2-udslippet med 40 procent i 2020. Et forslag, som netop CONCITO fremturede med tidligere på sommeren.

Skal man tro tænketanken, så kan ministerens svar mest af alt betegnes som et skønmaleri.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024