Thorning ”temmelig” tilfreds med energitopmøde

SAMRÅD: Statsminister Helle Thorning-Schmidt erkender, at det er ”op ad bakke” at slås for den danske klimadagsorden i EU. Men dansk pres virker, siger statsministeren.
Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt var det dansk pres, der sikrede et "temmeligt godt" resultat ved energitopmødet.
Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt var det dansk pres, der sikrede et "temmeligt godt" resultat ved energitopmødet.Foto: ft.dk
Michael Hjøllund
Sidste uges EU-topmøde vidner om, at der er mange forskellige holdninger til klima- og energipolitikken i EU. Sådan lød beskeden fra Statsminister Helle Thorning-Schmidt på det efterfølgende møde i Folketingets Europaudvalget.

"Det er mildest talt op ad bakke for lande som Danmark, som forsøger at fastholde en ambitiøs politik på klima- og energiområdet," sagde statsministeren.

Derfor var Helle Thorning-Schmidt også "yderst tilfreds", med at de 27 EU-lande på topmødet endte med at bakke op om, at der skal diskuteres nye klima- og energimål for perioden frem mod 2030.

Resultatet mødte dog kritik fra Enhedslistens Per Clausen. Han kritiserede, at der på topmødet godt nok blev talt om CO2-reduktion, men ikke med særlig fokus på vedvarende energi.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024