Total skal udrede før boring kan genoptages

KORT NYT: Boringen efter skifergas i Nordjylland skal indstilles, så snart det er muligt, har Energistyrelsen krævet. Styrelsen stiller nu krav om, at Total skal redegøre for hændelsesforløbet, før arbejdet igen kan genoptages.

Camilla Schouw
Fakta
Om godkendelser til efterforskning af skifergas
  • Energistyrelsen gav i 2010 to tilladelser til efterforskning og indvinding af kulbrinter, hvor efterforskningsmålet er naturgas i skiferlag. Tilladelserne indehaves af Total (80 %) og Nordsøfonden (20 %) og omfatter områder i Nordjylland og Nordsjælland.
  • På baggrund af en VVM-redegørelse godkendte Frederikshavns Kommune 25. juni 2014, at Total og Nordsøfonden kan gennemføre fase 1 af en dyb efterforskningsboring efter skifergas. I fase 1 udtages prøver af skiferlagene for at afklare, om der er skifergas.


Kilde: Energistyrelsen

Total har overtrådt vilkår i den boregodkendelse, som Energistyrelsen gav i forbindelse med boringen efter skifergas.

I Nordjylland er borearbejdet nu suspenderet, og det kan ikke genoptages, før Total har givet en redegørelse for hændelsesforløbet.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024