Vækstplan får afmålt ros af energibranchen

OPBAKNING: Energibranchen er positivt stemt over for den netop færdigforhandlede vækstplan. Dansk Energi savner dog opgør med NOx-afgiften.
Vækstplanen forbedrer vilkårene for dansk erhvervsliv, og det smitter af på energibranchen. Både gennem direkte lempelser og gennem et styrket hjemmemarked, lyder det fra branchen selv.
Vækstplanen forbedrer vilkårene for dansk erhvervsliv, og det smitter af på energibranchen. Både gennem direkte lempelser og gennem et styrket hjemmemarked, lyder det fra branchen selv.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund

NOx-afgiften er en jobdræber, der rammer energisektorens produktion og de største energikunder. Det havde vi gerne set håndteret.

Lars Aagaard
Adm. direktør, Dansk Energi

Den vækstplan til 75 milliarder kroner, som regeringen har forhandlet på plads med Venstre, Konservative og Liberal Alliance, får positive ord med på vejen fra energibranchen.

Både Dansk Energi, Dansk Fjernvarme og DI Energibranchen er grundlæggende godt tilfredse med den nye aftale.

"For alle virksomheder i Danmark giver aftalen mere vækst og bedre økonomi, og det gavner også energibranchen. Både på bundlinjen, men også fordi det generelle hjemmemarked udvides. Det er klart og entydigt positivt," siger Hans Peter Slente, branchedirektør i DI Energibranchen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024