Vindmøllepark sendt i udbud med usikker finansiering

HAVMØLLER: Fredag aften blev vindmølleparken Horns Rev 3 sendt i udbud, efter Venstre og DF overvejede at trække støtten. Nu skal der findes en løsning på PSO-systemet, så parkens finansiering kan komme på plads.

De første møller fra Horns Rev 3 skal efter planen levere strøm i 2017.<br>
De første møller fra Horns Rev 3 skal efter planen levere strøm i 2017.
Foto: Colourbox.dk
Kasper Kaasgaard

Det ændrede ikke noget, at Venstre og Dansk Folkeparti fredag kom i tvivl om deres opbakning til den nye havvindmøllepark ved Horns Rev. I sidste ende blev udbudsbetingelserne sendt afsted som planlagt.

”Man er lige så langt nu, som da man startede det her meget fine og dramatiske forløb. Der kom ingenting ud af det andet end det, man vidste i forvejen, nemlig at vi skal forsøge at finde en løsning,” siger Per Clausen, klima- og energiordfører for Enhedslisten.

Årsagen til deres tvivlen var, at det PSO-system, der skal hjælpe med at finansiere vindmølleparken, foreløbig kun er godkendt af EU indtil slutningen af 2016. Da kommer parken langt fra til at stå færdig, og derfor ønskede de to partier at vente med at sende den i udbud, til der var styr på, hvor pengene skal komme fra.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024