Vismænd om regeringens klimapolitik: Mange ambitioner og få konkrete tiltag

STATUS: De økonomiske vismænd kommer i deres efterårsrapport med en kommentar til regeringens klimaudspil og klimamål. Ideelt bør regeringen indføre en gradvist stigende afgift på alle drivhusgasser, skriver de. 

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Det er hensigtsmæssigt, at alle drivhusgasser – også udledningerne fra landbruget – bliver inddraget på lige fod i målsætningerne.

De Økonomiske Råds formandskab

Udspillet opstiller en række klimamålsætninger, blandt andet vedrørende overgang til nulemissionsbiler. Der foreslås dog kun få konkrete tiltag i udspillet.

De Økonomiske Råds formandskab

Der er for meget fokus på biler og for lidt på landbruget i regeringens klimaudspil. Og så skal danskernes klimabelastning afspejle sig i en stigende afgift på alle drivhusgasser.

Sådan lyder det fra De Økonomiske Råds formandskab, der tirsdag præsenterede efterårets vismandsrapport.

Rapporten er egentlig en status på den danske økonomi – der ti år efter finanskrisens udbrud er markant sundere, end den var i tiden op til finanskrisen – men der er også fundet plads til en status og kommentar til energiaftalen i juni og regeringens klimaudspil i efteråret.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024