Margrethe Vestagers grundlovstale

DOKUMENTATION: Regeringens udligningsreform giver kommuner med store sociale problemer bedre muligheder for at tage hånd om deres udsatte og sårbare borgere, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i sin grundlovstale. Læs hele talen her.
Foto: Radikale Venstre

Regeringens udligningsreform gør også en forskel. Den betyder, at kommuner med store sociale problemer får lidt bedre muligheder for at tage hånd om deres udsatte og sårbare borgere. Det vil jeg gerne sige tak for, mens jeg er her i Nordsjælland, hvor en del kommuner kommer til at bidrage med lidt mere.

Margrethe Vestager (R)
Økonomi- og indenrigsminister

Sidste år er længe siden. Er der eksempelvis nogle af jer, der kan huske, hvad et af de mest debatterede emner på Grundlovsdag sidste år var? Dengang var det under en måned siden, at Radikale Venstre havde indgået en aftale med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om ændringer i efterlønnen og kun få måneder før, Lars Løkke Rasmussen udskrev valg. Men det var faktisk ikke ændringer i efterlønnen, der indtog førstepladsen i den offentlige debat.

Jeg kom til at tænke på det i går. Jeg var i Odense til en politisk debat med Pia Kjærsgaard. Faktisk den første politiske duel mellem os siden valget. Sidst vi mødtes var valgkampen fem dage gammel og stedet var Tønderhus, tæt på den dansk-tyske grænse. Og som på Grundlovsdag var øget grænsekontrol et overskyggende emne.

I går i Odense blev grænsekontrol ikke nævnt med et ord.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024