Dansk Folkeparti trækker i land om udligningsreform

FINANSLOV: Dansk Folkeparti har slået bak på sin ambition om at reformere den kommunale udligningsordning. Nu skal regeringens omprioriteringsbidrag sikre mere omfordeling.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har tidligere talt varmt for en reform af den kommunale udligningsordning. Nu skifter han strategi.
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har tidligere talt varmt for en reform af den kommunale udligningsordning. Nu skifter han strategi.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kim Rosenkilde

Det er en del af vores overvejelser, at vi kan bruge det her aktivt som en udligningsreform mellem kommunerne.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Formand

Dansk Folkeparti står over for en svær opgave med at forklare, hvorfor partiet på den ene side ønsker at styrke den kommunalt forankrede velfærd og på den anden side har tænkt sig at stemme for regeringens omprioriteringsbidrag.

Nogle vil mene, at Kristian Thulesen Dahl og kompagni forsøger at blæse med mel i munden. Men internt i partiet synes man, at man har fundet et godt argument.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl er det helt i orden at tage pengene med den ene hånd ved sommerens økonomiforhandlinger og så dele dem ud med den anden hånd med efterårets finanslovaftale, fordi man i den øvelse kan kanalisere flere penge hen til udvalgte kommuner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024