Elektronisk valg skal afprøves ved kommunalvalg

KORT NYT: Papir og blyant ved de kommende valg kan være fortid. Regeringen vil ændre valgloven, så kommunerne kan skifte de traditionelle stemmeurner ud med en elektronisk stemmemaskine.

Regeringens ambition om at afprøve de elektroniske valg betyder, at kommunerne får mulighed for at gennemføre e-valg ved de kommende kommunal- og regionsvalg næste år.

Der bliver ikke tale om valg over internettet, men forsøg med elektronisk valg, e-valg, hvor stemmerne fra stemmemaskinerne vel at mærke tæller med i valgresultatet.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ser gode fordele ved de elektroniske valg og håber på, at den nye teknologi kan spare kommunerne for nogle ressourcer.

"Vi skal modernisere den offentlige sektor, så det er oplagt at udnytte de muligheder, ny teknologi giver os - også i forbindelse med valg," siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024