KL afviser samarbejdsinvitation fra regionerne

SAMARBEJDE: Danske Regioner inviterer KL til sammen at udvikle en vision for indretningen af sundhedstilbuddene uden for sygehusene. KL-formand afviser.
Ældre medicinske patienter er en af de store udfordringer i samarbejdet mellem regioner og kommuner.
Ældre medicinske patienter er en af de store udfordringer i samarbejdet mellem regioner og kommuner. Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Derfor vil regionerne indbyde alle interesserede - fra folketingsmedlemmer, kommunale og regionale politikere til patientforeninger, forskere, faglige organisationer og engagerede fagfolk - til et struktureret politisk og fagligt samarbejde om de nære sundhedstilbud.

Bent Hansen
Fra beretning ved Danske Regioners generalforsamling 2012

Nej tak, det bliver bare en syltekrykke. Sådan lyder det kontante svar fra KL's formand Jan Trøjborg (S) på Danske Regioners invitation til at udvikle en fælles vision for sundhedsvæsnet uden for sygehusene.

"Jeg synes, det er en syltekrukke, regionerne stiller frem. Det er regeringens opgave at bestemme, hvem der udfører opgaverne i sundhedsvæsnet. Samtidig har regeringen igangsat en analyse af de økonomiske incitamenter i sundhedsvæsnet," siger Jan Trøjborg til Altinget.

I en pressemeddelelse slår Jan Trøjborg fast, at KL arbejder videre med deres eget sundhedsudspil om sundhedsvæsnet uden for hospitalerne.

Dokumentation

Uddrag af Bent Hansens beretning:  

Der har i den seneste tid været en del debat om sundhedstilbuddene uden for sygehusenes mure - de nære sundhedstilbud, som en del af et helt og sammenhængende sundhedsvæsen. Der er heldigvis rigtig mange gode eksempler på, at regioner og kommuner arbejder godt sammen omkring løsninger af gråzoneproblemer. De seneste sundhedsaftaler har for alvor banet vej for gode løsninger.

Men der er på tværs af landet brug for et fælles billede af hvilke opgaver, der skal løses uden for sygehusene, og hvordan de kan organiseres. Derfor vil regionerne indbyde alle interesserede - fra folketingsmedlemmer, kommunale og regionale politikere til patientforeninger, forskere, faglige organisationer og engagerede fagfolk - til et struktureret politisk og fagligt samarbejde om de nære sundhedstilbud. Det er helt afgørende, at vi i praksis finder et fælles fodslag om at tegne fremtidens sundhedsvæsen.

Vi har altså brug for at udvikle en fælles forståelse af indholdet i de tilbud, der ligger udenfor sygehusenes mure. Vi skal sikre den nødvendige faglighed og en fornuftig økonomi, så vi kan skabe et mere helt sundhedsvæsen.

Vi vil samle både fagfolk og politikere i forskellige fora. Det kan være politiske topmøder. Det kan være faglige arbejdsgrupper, som strækker sig over en længere periode, eller det kan være konferencer med sundhedseksperter fra udlandet. Alle de aktiviteter, som vi sætter i gang, skal munde ud i, at vi får skabt bedre sammenhæng i sundhedstilbuddene.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024